Ποια τα μυστικά της επιτυχίας του επαγγελματία Διαιτολόγου;

Γιατί κάποιοι Διαιτολόγοι έχουν τόση πολλή δουλειά που δεν προλαβαίνουν και προσλαμβάνουν προσωπικό για να τα βγάλουν πέρα, ενώ άλλοι συνάδελφοι έχουν πολύ λίγη πελατεία;

Αναμφίβολα, η καλή γνώση της επιστήμης είναι το κύριο και σημαντικότερο συστατικό της επιτυχίας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές ακόμη δεξιότητες και στρατηγικές που συνδράμουν, καθεμία με διαφορετικό τρόπο, προς αυτή την κατεύθυνση.

Τι κάνουν τα πετυχημένα διαιτολογικά γραφεία και έχουν πάρα πολύ κόσμο που δεν σχετίζεται με τις γνώσεις ή το εκπαιδευτικό ίδρυμα που έχουν σπουδάσει;

Τα 7 μυστικά της επιτυχίας:

1. Social Media: Η δυναμική παρουσία στα Social Media είναι πλέον σημαντική, καθώς μπορεί βοηθάει στην εδραίωση του brand και της αξιοπιστίας του Διαιτολόγου.

Η πλειοψηφία των πετυχημένων, τουλάχιστον όσον αφορά την προσέλευση κόσμου, διαιτολόγων διαθέτουν επαγγελματικά προφίλ με ελκυστικό περιεχόμενο, tips και γνώσεις που “ιντριγκάρουν” το κοινό και το προσελκύουν στο γραφείο τους.

Τα Social Media είναι ένας τρόπος να συστηθείτε και να παρουσιάσετε τον εαυτό σας και τη δουλειά σας, μία καλή ευκαιρία να σας ανακαλύψουν και να θελήσουν να σας γνωρίσουν.

2. Επιπλέον εκπαίδευση και εμπειρία σε συγκεκριμένους τομείς: Αν ακόμη παρατηρήσετε την πορεία των περισσότερων από τους εν λόγω Διαιτολόγους, γρήγορα θα καταλάβετε τη σημασία και την ανάγκη της εν τω βάθει ενασχόλησης με συγκεκριμένους διατροφικούς τομείς. Άλλοι ασχολούνται περισσότερο με τις Διατροφικές Διαταραχές, άλλοι με τη vegan ή την αθλητική διατροφή, άλλοι με τα εντερικά ή τα νεφρολογικά νοσήματα.

Με τις κατάλληλες κινήσεις- μεταπτυχικά, εκπαιδευτικά σεμινάρια και συνεργασίες με κλινικές ή φορείς- μπορείτε να εξελίξετε τον τρόπο που αντιμετωπίζετε συγκεκριμένα περιστατικά αλλά και να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα και την εμπιστοσύνη σας προς το κοινό.

3. Κοινωνικές/ Ήπιες δεξιότητες (Soft skills), καθώς πρόκειται για ένα επάγγελμα που βασίζεται στην ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία.

Δεξιότητες όπως η ενεργητική ακρόαση, η ενσυναίσθηση, η ευγένεια, η ευελιξία και η προθυμία είναι τα κοινά χαρακτηριστικά των “επιτυχημένων” διαιτολόγων.

Ακόμη και αν πιστεύετε πως πρόκειται για χαρακτηριστικά έμφυτα, στην πραγματικότητα μπορείτε να τα εξασκήσετε και και να τα αποκτήσετε.

4. Site: Πρόκειται για την ψηφιακή επαγγελματική κάρτα.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων όταν επιθυμεί να βρει Διαιτολόγο το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να ανοίξει το λάπτοπ/κινητό του και να ψάξει στο διαδίκτυο. Αν λοιπόν για παράδειγμα αναζητήσουν “Διαιτολόγος Πειραιάς” και δεν σας βρουν, δεν θα τηλεφωνήσουν για να κλείσουν το πρώτο τους ραντεβού. Ακόμη και αν με κάποιον τρόπο σας βρουν, θα θέλουν να πληροφορηθούν για εσάς πριν σας εμπιστευτούν την υγεία τους.

Κάθε “μεγάλο” διαιτολογικό γραφείο διαθέτει το δικό του site όπου μπορείς να διαβάσεις τα βιογραφικά των διαιτολόγων του, να ξεναγηθείς μέσω φωτογραφιών στο χώρο του γραφείου, να βρεις εύκολα και γρήγορα κάθε απαραίτητη πληροφορία που θα σε ωθήσει να κλείσεις το ραντεβού σου όπως το τηλέφωνο και τη διεύθυνσή του.

Ένα καλά σχεδιασμένο και κατατοπιστικό site αδιαμφισβήτητα μπορεί να ενισχύσει τον επαγγελματισμό και την αξιοπιστία σας και κατάλληλη να σας βοηθήσει σε αυτό είναι κάποια εταιρεία Digital Marketing. Η EDL Services είναι μία από αυτές!

5. Συνεργασίες:

Η ανάπτυξη δικτύου συνεργασιών με γιατρούς, ψυχολόγους και άλλους επαγγελματίες υγείας καθώς και με γυμναστήρια και αθλητικούς συλλόγους είναι μία από τις ακόμη έξυπνες κινήσεις των Διαιτολόγων. Έτσι, παραπέμπονται σε αυτούς περισσότερα περιστατικά και γίνονται γνωστοί σε μεγαλύτερα δίκτυα ανθρώπων.

Παράλληλα, μπορείτε να σκέφτεστε ότι έτσι ενισχύεται η ποιότητα της δουλειάς σας, καθώς αυτά τα περιστατικά προσεγγίζονται διεπιστημονικά και πολύπλευρα.

Ακόμη, χτίστε σχέσεις με τοπικούς φορείς και αθλητικούς συλλόγους, δώστε κάρτες σας σε άλλους επαγγελματίες, κινηθείτε στην τοπική αγορά (κομμωτήρια, μαγαζιά με ρούχα κ.α), πραγματοποιήστε ομιλίες στον δήμο σας για να σας γνωρίσουν οι δημότες.

6. Εκσυγχρονισμός και up to date μέθοδοι:

Η Διαιτολογία έχει εκσυγχρονιστεί και μαζί της ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να παρέχεται. Οι διαιτώμενοι δεν θα σταθούν μόνο στο περιεχόμενο των συμβουλών που τους παρέχετε αλλά και στον τρόπο με τον οποίο το κάνετε. Διαιτολόγια εκτυπωμένα στα χρώματα του logo σας και συνοδευόμενα από χρήσιμα εργαλεία όπως λίστα με ψώνια, παρουσίαση της προόδου των διαιτώμενών οπτικοποιημένα και παραστατικά, παροχή εργαλείων όπως mobile apps είναι μερικές ιδέες που μπορούν να αναβαθμίσουν αισθητά τη δουλειά σας.

7. Word of mouth

Τελευταία αλλά ίσως και η πιο σημαντική: Η διαφήμιση από στόμα σε στόμα.

Καλύτερη διαφήμιση του εαυτού σας και της δουλειάς σας δεν θα καταφέρει να κάνει κανείς άλλος πέρα από την ίδια τη δουλειά σας και τη γνώμη που έχουν οι πελάτες σας για αυτή. Είναι μάλιστα εντυπωσιακό πόσο πιο άμεσα γίνεται γνωστή η αρνητική κριτική συγκριτικά με τη θετική. Αν λοιπόν η τελευταία φτάνει στα αυτιά 5 άτομων, η αρνητική θα φτάσει στα αυτιά 10 ατόμων. Έχει συνεπώς ιδιαίτερη σημασία να προσπαθείτε κάθε φορά και πιο πολύ να ευχαριστείτε τους πελάτες σας, να τους φροντίζετε και να τους δίνετε τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις!

Γιατί κάποιοι Διαιτολόγοι έχουν τόση πολλή δουλειά που δεν προλαβαίνουν και προσλαμβάνουν προσωπικό για να τα βγάλουν πέρα, ενώ άλλοι συνάδελφοι έχουν πολύ λίγη πελατεία;

Εξακολουθείτε να προβληματίζεστε για αυτό το μεγάλο κενό μεταξύ της πορείας και επαγγελματικής επιτυχίας;

Αναρωτιέστε εσείς σε ποια κατηγορία θα ανήκετε;

Αυτά τα μυστικά σίγουρα μπορούν να σας δώσουν μία, έστω μικρή, απάντηση και να σας βοηθήσουν να πετύχετε.

Μην ξεχάσετε να βάλετε πολλή αγάπη και μεράκι για αυτό που κάνετε και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!

διαιτολόγος #διατροφολόγος #socialmediaδιαιτολόγου #διαιτολογικόsite #siteδιαιτολόγου #συνεργασίες #διατροφικάεργαλεία #διαιτολογικόλογισμικό #εφαρμογήδιατροφής #επιστημονικόλογισμικό #athlisis

Είστε έτοιμοι να αναβαθμίσετε την καθημερινότητά σας;

Εγγραφείτε στο λογισμικό σας και αποκτήστε άμεσα πρόσβαση. Εναλλακτικά, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας παρουσιαστούν όλες οι δυνατότητες του λογισμικού σε μία προσωπική παρουσίαση.

Η διαιτολογία έχει εκσυγχρονιστεί και οι πελάτες μας αναζητούν σύγχρονες λύσεις. Εσύ, θα παραμείνεις σε πρακτικές του παρελθόντος;